Correcties & aanvullingen

Deense krant

In het artikel Deense krant biedt excuus aan (31 januari, pagina 5) staat: “Juste legt uit dat de tekeningen “sober“ van karakter waren en dat veel van de cartoons die de afgelopen maanden op websites circuleerden in Jyllands-Posten stonden en nooit zouden kunnen staan omdat ze “in strijd zijn met onze ethische code“.' Bedoeld was dat veel cartoons die op websites circuleerden níét in Jyllands-Posten stonden en er ook nooit in zouden kunnen staan omdat ze botsen met de ethische code van de krant.

Kaart Afghanistan

De kaart van de NAVO-operatie in Afghanistan (30 januari, pagina 6) toont alleen de troepen van de NAVO-missie ISAF (International Security Assistance Force). De troepen van de Operation Enduring Freedom, die niet onder de NAVO valt en in verschillende delen van het land opereert, staan niet op de kaart.

Schuld VS

De kop boven het artikel 9312 dollar schuld per persoon (30 januari, pagina 20) is niet correct. Het gaat om de schuld per Amerikaans huishouden. De schuld van alle Amerikaanse huishoudens bedraagt niet 2,1 triljoen dollar, maar 2,1 biljoen dollar.

Kinderdagverblijf

In het fotobijschrift Het Nationale Voorleesontbijt (31 januari, pagina 1) wordt kinderdagverblijf Ieniemienie vermeld. Het heet Inimini.

Film Sokoerov

In het artikel “Kinderlijk baasje' (31 januari, pagina 9) wordt de nieuwste film van Aleksandr Sokoerov Black Sun genoemd. Hij heet The Sun.