Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. D66 bevindt zich in zwaar weer. De partij zakt gestaag weg in de peilingen en is hopeloos verdeeld over de missie naar Afghanistan. In de gemeente Opmeer, een dorp in West-Friesland met 11 duizend inwoners, besloot de lokale afdeling van D66 vorig jaar een punt achter de partij te zetten. Het gros van de partij ging vervolgens over naar de nieuwe lokale partij Door Samenwerking Vooruit (DSV). Een reportage. Ned. 1, 20.30-21.00u.

Herman Blijker reorganiseert noodlijdende restaurants in Herrie in de Keuken, RTL5, 21.30-22.30u. Herman den Blijker, chef FOTO: RTL
Herman Blijker reorganiseert noodlijdende restaurants in Herrie in de Keuken, RTL5, 21.30-22.30u. Herman den Blijker, chef FOTO: RTL RTL

Nova/Den Haag Vandaag. Laatste deel van een tweeluik over de Taxi Centrale Amsterdam (TCA), waarin witwasconstructies en eventuele banden met de georganiseerde criminaliteit ter sprake komen; minister Bot doet verslag van de conferentie over Afghanistan in Londen en actueel nieuws uit de politiek in Den Haag. Ned. 2, 18.20-18.50u.20.20-23.00u.

Het elfde uur. Te gast o.a. Marco Pastors, lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen, die onlangs voor een harde aanpak van Antilliaanse probleemjongeren pleitte. Presentatie: Andries Knevel. Ned. 1, 21.55-22-45u.

State of the Union. Rechtstreeks verslag van de vannacht door de Amerikaanse president George W. Bush uit te spreken State of the Union. Aansluitend reacties. Woensdagochtend om 11.00u wordt de uitzending herhaald. CNN, 03.00u.

DOCUMENTAIRE

De Eilanders. Achtste van een zestiendelige serie portretten van bewoners van Schiermonnikoog. Om zijn veehouderij draaiende te houden heeft Theun zijn boerderij deels omgebouwd tot vakantieboerderij. In deze aflevering vervult Theun de rol van gastheer. Ned. 1, 19.30-20.00u.

Het uur van de wolf: Soul! Vijfde aflevering van een zesdelige serie over zwarte populaire muziek. In dit deel aandacht voor de ontwikkeling van de funk in de jaren zestig tot de nieuwe sound van Stevie Wonder, begin jaren zeventig. Met bijdragen van o.a. James Brown, Otis Williams (The Temptations), George Clinton en The Family Stone. James Brown introduceerde de sound van funk in 1965 met zijn Papa's got a brand new bag. Hij creëerde een muzikale revolutie en wordt ook wel als de muzikale voorloper van de hiphop gezien. De politieke ontwikkelingen in Amerika en het nieuwe zwarte zelfbewustzijn werden samengevat in Browns Say it loud - I'm black and I'm proud, dat door sommige radiostations niet werd gedraaid. Ned. 3, 20.25-21.25u.

Chinatown. Documentaireserie over de Chinezen in Londen. Illegale Chinese immigranten in Engeland proberen het geld dat ze verdienen door te sluizen naar hun gezinnen in China en ondertussen de moed erin te houden in hun vaak gevaarlijke situatie. BBC2, 20.00-21.00u.

School voor tuig. Engelse documentaire waarin een groep probleemjongeren op een middelbare school wordt gevolgd. Een team van uitmuntende en toegewijde leraren neemt ze onderhanden. De leerlingen ondergaan een metamorfose van asociale probleemjongeren tot studiebollen met een positieve blik op het leven. Talpa, 21.25-22.00u.

RVU's Vergezicht: Mijn vrouw is het probleem. Duitse documentaire over huiselijk geweld tegen vrouwen. In deze gespeelde maar op uitvoerige research gebaseerde documentaire zien we vier verschillende mannen, in verschillende beroepen, met of zonder kinderen, die stelselmatig hun vrouw of vriendin mishandelen. Ned. 3, 00.30-01.35u.

KUNST

Cinema.nl: IFFR 2006. Verslag van het International FilmFestival Rotterdam (IFFR) met een interview met de Nederlandse filmmaker Nathalie Alonso Casale over haar nieuwe film Figner, een portret van een van de laatste experts voor het maken van geluidseffecten bij films, kunstenaar Phil Collins en de uitreiking van de Tiger Awards voor korte films. Ned. 3, 00.00-00.30u.

INFOTAINMENT

Opgelicht. Een groep van tachtig ouderen heeft bij reisbureau De Reisspecialist uit Valkenburg een klaverjasreis geboekt. Na betaling horen zij niets meer van de organisator. Ned. 2., 21.00-21.30u.

Het leven zoals het is: De Marollen. Docusoap over de Brusselse volkswijk. VRT1, 21.10-21-40u.

Alternative medicine: The evidence. Reportageserie waarin de historie en werking van alternatieve geneesmiddelen wordt onderzocht. Kathy is aanwezig bij een bijeenkomst van de wereldberoemde 'healer' Benny Hinn. Talloze mensen beweren door hem genezen te zijn van de meest uiteenlopende aandoeningen. Hoewel Kathy sceptisch is over de methodes van Hinn, is ze geraakt door de oprechtheid van de patiënten. BBC2, 22.00-23.00u.

De inbreker. Lukt het ex-inbrekers Theo en Evert om in te breken in een woonboot die beveiligd wordt door een hele waakzame hond. De bewoners durven die uitdaging wel aan. Ook bent u getuige van een aantal minikraakjes en krijgt u tips voor een betere beveiliging. Presentatie: Theo Korsten en Evert Jansen. Ned. 2, 22.00-22.30u.

Tot de dood ons scheidt. Serie over paren die voor een paar dagen naar een Waddeneiland gaan om daar terug te kijken op hun liefdesgeschiedenis. In deze aflevering stapt Jan Mul met zijn dochter Annerieke op de boot. Anneke Mul kan er niet bij zijn want zij lijdt aan de ziekte van Alzheimer en zit in een verpleeghuis. Zij herkent haar man niet meer en is niet in staat om te praten. Op Ameland vertelt Jan hoe de ziekte van Alzheimer het geheugen van zijn vrouw wiste. Ned. 1, 22.45-23.14u.

Imagine: A funny thing happened on the way to the studio. Over comedyseries die naar verluidt op hun retour zijn. BBC1, 23.45-00.25u.