Televisie Film van de dag

The Royal Tenenbaums. Er zijn mensen die hun schouders ophalen bij de films van Wes Andersen (Rushmore, The Life Aquatic). Die de grapjes en absurditeiten zien en 'nou en?' denken.Dat merk je snel genoeg, dus The Royal Tenenbaums kan na een paar minuten uit, of je geniet van Andersens beste film. Gene Hackman is Royal Tenenbaum, man van een fabelachtige vrouw (Anjelica Huston), vader van een wonderlijk gezin (Gwyneth Paltrow, Ben Stiller en Luke Wilson) en oplichter van klein formaat. Hij is ooit uit huis gegooid, maar staat nu weer voor de deur en zegt dat hij kanker heeft.Samenvatten is zinloos, dat wordt een opsomming als: dochter die vinger mist , is verliefd op broer, ex-tenniskampioen, tegenwoordig zeeman, terwijl hun andere broer met zijn kinderen samen geld in stapeltjes verdient. Dat zegt niks. Kijk liever.

Bas Blokker

The Royal Tenenbaums (Wes Andersen, 2001) Canvas, 21.20-23.20)