Russisch mysterie 2

inbreker2.jpgDit gebeurt nu al drie dagen achtereen op het huis tegenover mijn kantoor. Ergens laat op de middag klimt hij met een grote rugzak uit een dakraam, glibbert over het dak en klimt langs de brandtrap naar beneden.
We speculeren. Is het liefde, verlaat hij stiekem de slaapkamer van zijn minnares? Is het diefstal, steelt hij elke dag het huis iets verder leeg? Is het een verbouwing, kan deze bouwvakker alleen zo het huis verlaten? Is het oorlog, houdt de spetsnaz op bezoek bij pa en ma zijn vaardigheden op peil? Is het misdaad, houdt de politie zijn voordeur in de gaten? Is het spionage, luistert hij op zolder de kantoren onder hem af? Of is hij een Moskouse variant op de Yamakasi, Franse multiculturele gebouwenklimmers?
Ik vermoed dat het dronkenschap is. Hij raakte zijn sleutel kwijt en klimt sindsdien via de brandtrap zijn huis in en uit, want dit is Rusland. Lukt het mij hem te onderscheppen, dan geef ik u de oplossing.

    • Coen van Zwol