Radio Voorkeur

Kunststof. Correspondent Thomas Erdbrink woont sinds vier jaar in Iran, is getrouwd met een Iraanse fotografe. Hij houdt zich bezig met ayatollahs en het atoomprogramma en vertelt hierover. Radio 1, 19.04-20.00u.

Theater van het sentiment. Terug naar 1970, toen in maart de Expo in Osaka werd geopend. Te gast is filmmaker Frans Weisz. In het Nederlands paviljoen op de Expo draaide een bijzondere film van Weisz en Jan Vrijman, waarbij verschillende beelden tegelijk op diverse schermen werden geprojecteerd. Radio 2, 20.05-23.00u.

De avonden. Na het Gesproken Uitzicht van Marijke Roskam, journaliste in Leeuwarden, een gesprek met de oprichters van het Schreck Ensemble, dat gewone muziekinstrumenten combineert met elektronica en computers. Verder onder meer de Radio Bergeijk radioreportage, Music Hall, met o.a. de Koppe & Kocken-show en P.F. Thomése. In de architectuurrubriek de vraag: hoe vaak weigeren architecten een opdracht omdat ze liever geen uitzetcentrum voor asielzoekers ontwerpen, of een nieuwbouwwijk midden in het Groene Hart? Radio 747, 20.02-23.00u.