Levensteken van Al-Qaeda`s nr. 2

Dubai, 31 jan. In een videoboodschap heeft de tweede man van het terreurnetwerk Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, de Amerikaanse president Bush voor slager uitgemaakt wegens de dood van 18 burgers bij een Amerikaanse raketaanval op een Pakistaans dorp. Het was het eerste levensteken van Zawahiri na de aanval van 13 januari in Oost-Pakistan, die specifiek op hem en vier andere hoge Al-Qaedaleden was gericht. Volgens Pakistan zijn die vier anderen waarschijnlijk onder de doden, maar Zawahiri betwistte dat. ”Ze zeiden dat dit was bedoeld om mijzelf en vier van mijn broeders te doden, maar nu heeft de hele wereld de Amerikaanse leugens en hun falen en bruutheid ontdekt.” Het Arabische televisiestation Al-Jazeera zond, zoals gebruikelijk met Al-Qaedaboodschappen, de video-opname gisteren uit.