Koppeling van geweld en religieus fanatisme 3

Westerse regeringen en westerse pers herhalen tot in den treure dat Hamas Israël wil vernietigen en Iran Israël van de kaart wil vegen. Bovendien dat de Iraanse president beweerd heeft dat de holocaust niet bestaan heeft. NRC Handelsblad van 17 januari meldt dat Israël overweegt de levering van water en elektriciteit aan de Palstijnse gebieden te blokkeren. Je vraagt je af hoeveel mensen zich realiseren dat Hamas Israël helemaal niet kan vernietigen en Iran Israël niet van de kaart kan vegen. En dat een Iraanse president helemaal niet bepalen kan of de holocaust wel of niet heeft plaatsgehad.

Het lijkt erop dat het Westen de Palestijnse uitspraken en Iraanse uitspraken dankbaar gebruikt om niet serieus op de werkelijke problemen in te hoeven gaan. Een reactie op het veel reëlere Israëlische dreigement zal waarschijnlijk wel weer uitblijven. Net zo als een reactie op de nog steeds voortdurende Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden.

    • P.M. van Dijk Blitterswijck