Internet Voorkeur

Enron. Vier jaar na een van 's werelds bekendste boekhoudschandalen begint deze week officieel het Enron-proces. Twee ex-bestuurders staan terecht wegens boekhoudfraude. Het proces is inmiddels een media-rechtszaak geworden. Kenneth Lay, een van de twee aangeklaagden, weet dat en heeft een eigen website laten bouwen (kenlayinfo.com).

Ex-bestuurder Kenneth Lay (FILES): This 12 February 2004 file photo shows former CEO of Enron Corp. Kenneth Lay in the Senate Committee on Commerce, Science and Transportation prior to testifying on Capitol Hill in Washington DC. The trial for Enron Corp's top two executives, Kenneth Lay and Jeffrey Skilling, is set to open 30 January, climaxing a four-year probe into the scandal that rocked the corporate world. AFP PHOTO/FILES/Stephen JAFFE AFP

Daarop natuurlijk biografische informatie over zijn vrouw Linda, vijf kinderen en twaalf kleinkinderen, maar ook een selectie uit relevante artikelen en de teksten van zijn speeches. De huidige website van Enron (enron.com) verstrekt nauwelijks informatie over de zaak.

Lays dagvaarding is eenvoudiger te vinden op de site (enronmovie.com) van de makers van The smartest guys in the room, en aanklagende documentaire (en boek) over de teloorgang van de energiegigant uit Houston. Hier ook een samenvatting van de belangrijkste spelers.

Maar naast de nieuws-websites money.cnn.com en reuters.com wordt veruit het beste overzicht gegeven op de website van de lokale krant Houston Chronicle (chron.com/news/specials/enron/).

Hier, naast het nieuws, profielen van de hoofdrolspelers, videofilms, geluidsfragmenten, maar ook een lezersdiscussieforum en een weblog van de journalist Loren Steffy (blogs.chron.com/fulldisclosure/).