Eerste prijzen uitgereikt op filmfestival

Rotterdam, 31 jan. De film Meander van de Belgische regisseuse Joke Liberge heeft gisteren de Prix UIP voor korte film gewonnen op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). Het is een nieuwe prijs op het festival. Liberge ontvangt 2000 euro en dingt mee naar een Europese filmprijs. Voor de prijs waren vijftien korte Europese fictiefilms genomineerd. De Prix UIP zal tijdens de veertien Europese filmfestivals worden gepresenteerd. En daarna zal op 2 december in het Poolse Warschau uit alle filmfestivalwinnaars de winnaar van de European Film Award worden gekozen. De Tiger Awards voor de korte films werden eveneens gisteren uitgereikt. De drie winnaars zijn Beginnings van de Nederlandse Roy Villevoye, de animatiefilms Rabbit van Run Wrake (Groot-Brittannië) en Who I am and what I want van David Shrigley & Chris Shepherd (Groot-Brittannië). De filmmakers krijgen ieder een bedrag van 3000 euro. Voor de Tiger Awards korte film waren 29 films geselecteerd met een maximale lengte van dertig minuten.