Artikelen volgen via een mobieltje

In het Japanse warenhuis Mitsukoshi in Tokio hebben de kledingstukken een 'identificatietag' gekregen waardoor ze permanent te volgen zijn, bijvoorbeeld op het beeldscherm van een mobiele telefoon. Het warenhuis kan daardoor zijn voorraad beter beheersen, maar ook klanten volgen die een rokje gaan passen. Foto AFP A sales clerk of Tokyo's Mitsukoshi department store displays a mobile phone shaped multi media terminal which shows her customer's positional information on the women's wear floor during a demonstration of the "Future store project", 31 January 2006. Mitsukoshi department store and Japan's electronics giant Fujitsu started operation of customer service and stock control to use redio frequency identification (RFID) tags and information devices. AFP PHOTO/YOSHIKAZU TSUNO AFP