Televisie Film van de dag

The Negotiator. Onderhandelingsscènes vormen een vast onderdeel in met actie volgepakte Amerikaanse films. Er is altijd een moment waarop de held en de schurk een verbaal duel aangaan dat de voorafschaduwing is van de echte shoot-out. Memorabele onderhandelingen waren er in Dog Day Afternoon (doodnerveuze Al Pacino) en The Fugitive, waarin Tommy Lee Jones een gijzelende schurk doodschiet en tegen zijn verblufte collega zegt: 'Ik onderhandel niet.'The Negotiator (1998) gaat over onderhandelingen. Tussen twee professionals. De ene politie-onderhandelaar (Samuel L. Jackson) is slachtoffer van een complot en gijzelt wat collega's. Hij eist als onderhandelaar een kei van een ander korps (Kevin Spacey) en als die eenmaal arriveert is de film teruggebracht tot close-ups en dialogen, met hier en daar wat toefjes actie. Vooral onderhoudend om de intensiteit van beide acteurs. Negotiator (F. Gary Gray, 1998, VS) SBS6, 20.30-22.30u., 22.50-23.25u.)