Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is de cabaretier Richard Groenendijk die vorige week de première van zijn soloprogramma De adem van de nachtchineespresenteerde. Groenendijk presenteert verder zijn eigen radioprogramma bij Radio Rijnmond, schrijft columns en verzint conferences voor Karin Bloemen. Radio 1, 19.04-20.04u.

Het theater van het sentiment. Een dag uit de jaren 60, 70 of 80 komt tot leven; deze keer uit 1980. Radio 2, 20.05-23.05u.

De avonden. In de podgids wordt de luisteraar naar de bijzonderste podcasts op het web geloodst; Ewald Vanvught bericht vanuit Vanuatu, Thomas Verbogt spreekt over zijn boek Hart van De Dijk dat hij schreef over de band De Dijk; Armeno Alberts brengt bijzondere muziek; dichter Menno Wigman vertelt over zijn driemaandelijks verblijf als gast in een psychiatrische inrichting, waarna cabaretier Micha Wertheim afsluit. Radio 747, 20.02-23.00u.

De wandelende tak. Dr. Salamat Schifta, Afghaanse zanger, dichter, rebabspeler en vernieuwer van de Afghaanse muziekcultuur. Radio 747, 23.02-24.00u.