Olieprijs stijgt door en komt boven de 68 dollar per vat

Singapore/Wenen, 30 jan. De olieprijzen zijn vanochtend verder gestegen en kwamen boven de 68 dollar per vat uit. De stijging is het gevolg van de politieke onrust omtrent het nucleaire programma van Iran, de gewelddadigheden in Nigeria en de onzekere uitkomst van de vergadering morgen van Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC). Amerikaanse olie steeg in Singapore met 53 dollarcent naar 68,29 dollar. In Londen steeg Noordzee-olie met 49 dollarcent naar 66,73 dollar per vat. Met name de VS hebben er bij de OPEC op aangedrongen de olieprodcutie op te voeren, maar de organisatie lijkt dat af te wijzen. De olieminister van Saoedi-Arabië, Ali Naimi, heeft gisteren bij zijn aankomst in Wenen, waar de OPEC haar hoofdkantoor heeft, gezegd dat de elf bij de OPEC aangesloten landen geen reden zien om hun productie te verhogen.