Lucky Steven

Nog 44 dagen en dan beginnen in Melbourne de Commonwealth Games, het equivalent van de Nederlandse Koninkrijksspelen, maar dan groter en minder kneuterig. In Nederland zal niemand wakker liggen van het vierjaarlijkse onderonsje tussen de voormalige lidstaten van het Britse Rijk. Zoals hier niemand wakker ligt van de Winterspelen, die over elf dagen in Turijn beginnen.

Ze gaan wel, de Aussies, en hebben zelfs een medaillekandidaat in hun midden: freestyle-skiër Dale Begg-Smith. In eigen land is het zomer en dus heet, maar dat wil niet zeggen dat Australië een stelletje recreanten naar Italië stuurt. Down Under heeft een eer hoog te houden. Vier jaar geleden won shorttracker Steven Bradbury 's lands eerste gouden wintermedaille ooit. Hij kreeg een vrije doortocht omdat vier collega-finalisten in Salt Lake tegen de ijsvloer smakten. Maar toch: hij deed het.

Sindsdien is Lucky Steven een nationale bekendheid. De schaatsende geluksvogel mocht zelfs meedoen aan, jawel, Dancing with The Stars. Kijk, dan ben je iemand. Onze eigen zwemdiva Inge de Bruijn kan daar over meepraten. Swingin' Steven deed het alleraardigst op de dansvloer, maar hij won niet. Zijn concurrenten bleven op de been.

Mark Hoogstad

    • Mark Hoogstad