Longlist Libris Literatuurprijs

Amsterdam, 30 jan. De jury van de Libris Literatuurprijs heeft voor het eerst in jaren een non-fictietitel op zijn longlist geplaatst: Altijd roomboter, waarin Nelleke Noordervliet het geromantiseerde levensverhaal van haar grootmoeder vertelt. Uit de lijst van 18 geselecteerde titels wordt een shortlist gekozen, die op 27 maart bekend wordt gemaakt. De kanshebbers zijn naast Noordervliet onder meer: Kader Abdolah (Het huis van de moskee), Bernlef (De onzichtbare jongen), Oscar van den Boogaard (Het verticale strand), Stefan Brijs (De engelenmaker), Esther Gerritsen (Normale dagen), K. Schippers (Waar was je nou), Jan Siebelink (Knielen op een bed violen), Maria Stahlie (Sint-Juttemis) en Tommy Wieringa (Joe Speedboot). De Librisprijs wordt op 8 mei uitgereikt.