Lenny Kuhr

Lenny Kuhr maakt allang geen hits meer, maar ook op haar nieuwe cd Panta Rhei heeft ze nog niets aan herkenbaarheid en muzikaliteit ingeboet. Integendeel: ze zingt hier elf geïnspireerde nummers, op eigen melodietjes en op teksten van Herman Pieter de Boer, Rob Frank en Lenny Kuhr zelf. Het resultaat is speels, melodieus en verrassend veelzijdig gearrangeerd.

Terwijl er een welluidende basis wordt gelegd door gitaren en piano, duiken er voortdurend sfeerverhogende attracties op: een sopraansax, een drietal trombones en klarinetten, een strijkkwartet, een groep oriëntaalse trommels en zelfs een opgewekt solootje van Geert Chartrou, de Brabander die vorig jaar in de Verenigde Staten wereldkampioen kunstfluiten is geworden. Bij dit alles laat Lenny Kuhr haar stem wiegen, waardoor de liedjes een mooi soort intimiteit krijgen.

Dat ze haar stiel trouw is gebleven, blijkt vooral uit het vrolijk voorthuppelende openingsnummer over alle grote en kleine herinneringen die ze inmiddels kan koesteren: 'Alle dingen alle jaren zijn er nog / alle dingen die er waren weet ik nog.'

Lenny Kuhr: Panta Rhei. MCD2023 (gelijknamige theatertournee t/m 11/5)