Kabbalistische leider overleden

Foto AFP Jeruzalem, 30 Jan. Ultraorthodoxe joden in gebed in de Nahalat Yitzhak synagoge in Jeruzalem voorafgaand aan het begin van de begrafenis van de kabbalistische rabbijn Yitzhak Kaduri. Deze stierf zaterdag op 104-jarige leeftijd tijdens een operatie. Het kabbalisme is een joodse mystieke stroming. Honderdduizenden Israëliërs volgden de begrafenisstoet naar de Har Menuchot begraafplaats. Met name joden van Midden-Oosterse komaf volgden rabbijn Kaduri. Ultra Orthodox Jews pray before the start of the funeral of Rabbi Yitzhak Kaduri, wrapped in the Talit or religious shawl and surrounded by candles, 29 January 2006, in the Nahalat Yitzhak synagogue in Jerusalem. Mystical Jewish rabbi Yitzhak Kaduri, one of the great contemporary spiritual fathers for Kabbalist followers all over the world, died yesterday at the age of 106 in Jerusalem. Originally from Iraq, Kaduri immigrated to British-mandate Palestine as a child and after studies at various Jewish seminaries, became a Kabbalist spiritual leader without ever publishing his teachings. AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA
Foto AFP Jeruzalem, 30 Jan. Ultraorthodoxe joden in gebed in de Nahalat Yitzhak synagoge in Jeruzalem voorafgaand aan het begin van de begrafenis van de kabbalistische rabbijn Yitzhak Kaduri. Deze stierf zaterdag op 104-jarige leeftijd tijdens een operatie. Het kabbalisme is een joodse mystieke stroming. Honderdduizenden Israëliërs volgden de begrafenisstoet naar de Har Menuchot begraafplaats. Met name joden van Midden-Oosterse komaf volgden rabbijn Kaduri. Ultra Orthodox Jews pray before the start of the funeral of Rabbi Yitzhak Kaduri, wrapped in the Talit or religious shawl and surrounded by candles, 29 January 2006, in the Nahalat Yitzhak synagogue in Jerusalem. Mystical Jewish rabbi Yitzhak Kaduri, one of the great contemporary spiritual fathers for Kabbalist followers all over the world, died yesterday at the age of 106 in Jerusalem. Originally from Iraq, Kaduri immigrated to British-mandate Palestine as a child and after studies at various Jewish seminaries, became a Kabbalist spiritual leader without ever publishing his teachings. AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA AFP