Arctic Monkeys

De Britse rockband Arctic Monkeys breekt decennia oude records met het nieuwe album When The Sun Goes Down. Van het album, dat vorige week maandag uitkwam, zijn in één week 360.000 exemplaren verkocht. Het vorige record dateert uit 2001, toen Hear' Say van Popstars in één week 306.631 platen verkocht. When The Sun Goes Down stond onmiddellijk bovenaan de Britse Top-20 en verkoopt beter dan de rest van de Top-20 bij elkaar. Volgens een woordvoerder van de platenmaatschappij HMV is het enorme succes van de Arctic Monkeys niet meer gezien sinds The Beatles.

Rectificatie / Gerectificeerd

In het bericht Arctic Monkeys (30 januari, pagina 8) wordt de debuut-cd van de Arctic Monkeys When The Sun Goes Down genoemd. Dit is echter de titel van een nummer op dit album, dat Whatever People Say I Am, That's What I'm Not heet. De single When The Sun Goes Down bereikte zondag de top van de single-lijst.