Trainer Springstein wordt ook verdacht van gendoping

BERLIJN, 28 Jan. Thomas Springstein wordt nu ook verdacht van gendoping, de nieuwste en zeer gevreesde verboden manier de sportprestaties te bevorderen. De Frankfurter Allgemeine Zeitung meldt in haar editie van vandaag dat de voormalige Duitse atletiektrainer, die in Magdeburg al terecht staat wegens het verstrekken van verboden middelen aan minderjarigen, heeft geprobeerd repoxygen te bemachtigen. Dat is gebleken uit e-mails die bij een huiszoeking in september 2004 op zijn computer zijn gevonden. Het nog niet aantoonbare, experimentele middel tegen bloedarmoede zorgt ervoor dat het epogen in de spieren verankerd wordt waardoor de aanmaak van lichaamseigen erytropoietine (epo) wordt gestimuleerd. Een zelfregulerend systeem. Epo verhoogt de productie van de zuurstofstransporterende rode bloedlichaampjes.