Televisie Film van de dag

Grote VPRO-avond van het Film Festival Rotterdam. Nederland 3 pakt uit met de film-avond van het Film Festival Rotterdam. Het beste is om vanaf 20.10 uur op de bank te blijven. Het begint met de documentaire die Isabella Rosselini en Guy Maddin maakten over haar vader, de Italiaanse regisseur Roberto Rosselini, die berucht werd toen hij met Hollywood-ster Ingrid Bergman trouwde. De avond eindigt met het eerste resultaat van hun samenwerking, de intense Stromboli (1950). Tussendoor een interview met Isabella Rosselini, begonnen als model, voor de film 'ontdekt' door David Lynch' Blue Velvet. Daarna volgt de raadselachtige Sous le Sable, de beste film van de Fransman François Ozon, met Charlotte Rampling als vrouw wier man verdwijnt tijdens een dagje strand. Verder Mullholland Drive (2001) van David Lynch, als altijd zinsbegoochelend. De hele avond is één lange traktatie. Ned.3 20.10-2.30u.

Bas Blokker

    • Bas Blokker