Televisie Film van de dag

Misery. Waarschuwing: wie Kathy Bates in haar rol in Misery heeft gezien, krijgt die nooit meer uit het hoofd. Elk ander personage dat ze speelt, hoe sympathiek ook (in About Schmidt, bijvoorbeeld), krijgt altijd de schaduw van Annie mee. Is Annie een kindermoordenaar of een oorlogsmisdadiger? Nee Annie is een fan van de romanschrijver Paul Sheldon (James Caan), beroemd door zijn reeks rond de heldin Misery. Laat Sheldon nou net een ongeluk krijgen vlak bij haar huis. Ze neemt hem mee en verzorgt hem liefdevol. Ze wil hem liefst voorgoed bij zich hebben, dus houdt ze iedereen buiten de deur. Hij mag bij haar aan zijn volgende boek werken. Sheldon begint te tikken en het gaat goed. Hij rekent in zijn nieuwste boek af met zijn vertrouwde hoofdpersoon. En dat had hij beter niet kunnen doen. De film is van Rob Reiner, maar het boek is van Stephen King, en dat is doorslaggevend. (Rob Reiner, 1990, VS) RTL7, 22.10-0.10u.

Bas Blokker

    • Bas Blokker