Radio Voorkeur

Opium. De Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst vertelt over zijn nieuwe roman De helaasheid der dingen en keert terug naar zijn geboortegrond in Reetveerdegem, België. Het zijn de hilarische verhalen van een jongen die opgroeit tussen een goedgebekte grootmoeder, deftige kroegbazinnen en een stelletje werkloze ooms. Verder acteur Jochum ten Haaf over zijn rol in de lichtzinnige komedie Het belang van Ernst van Oscar Wilde bij het Nationale Toneel. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier. Portret van de 24-jarige zwemmer Maarten van der Weijden bij wie op 19-jarige leeftijd leukemie werd geconstateerd. Tijdens zijn studie wiskunde kreeg hij een stamceltransplantatie en redde het stapje voor stapje. Inmiddels traint hij voor de 1500 meter en het marathonzwemmenin open water. Zijn droom is meedoen aan de zwemmarathon op de Olympische Spelen van 2008. Radio 1, 21.04-22.00u.

Voor 1 nacht. Gesprek zanger Daniel Lohues over zijn reis naar Louisiana en zijn theatershow Allennig waarin hij verhalen vertelt en liedjes zingt over het platteland. Radio 1, 0.04-1.00u.