Radio 1 heeft 'huisdichter' van 8

Hij is pas acht jaar en zijn winnende gedicht heet Geel, want dat vindt hij de mooiste kleur, hoewel hij zelf zegt dat hij een beetje kleurenblind is. De luisteraars van de Belgische radiozender Radio 1 hebben donderdag de achtjarige Ward Den Dooven gekozen tot huisdichter van Radio 1. Op Gedichtendag 2006 ging de zender op zoek naar een eigen huisdichter. 'Een huisdichter is een beetje als een stadsdichter, iemand die zich laat inspireren door wat er in zijn of haar stad gebeurt. Radio 1 bericht als informatienet over alles wat leeft in de samenleving en de huisdichter laat zich dus het liefst daardoor inspireren.'

Drie weken lang konden de luisteraars ten minste twee originele gedichten insturen. Uit meer dan 2.000 gedichten selecteerde een Radio 1-jury 35 genomineerden. Juryvoorzitter Benno Barnard koos hieruit op zijn beurt vier favorieten. Gisteren lazen zij hun gedicht voor op Radio1. Daarna konden luisteraars hun voorkeur aangeven. Via sms en via de website brachten 989 luisteraars hun stem.

Geel overtuigde jong en oud van het poëtisch talent van Ward Den Dooven uit Schilde. Behalve de eretitel 'Huisdichter Radio 1 2006' kreeg hij een gesigneerde Mont-Blancpen en een uitnodiging voor een gastoptreden op zaterdag 4 maart in het Poëziecentrum Gent.