Internet Voorkeur

Schaken. Wie dit weekeinde de ontknoping van het Corus schaaktoernooi wil volgen, kan daarvoor naar dorpshuis de Moriaan in Wijk aan Zee reizen, maar ook zijn computer aanzetten. Zoals sporten als golfen en zeilen beter zijn te volgen op televisie dan vanaf de wal of op de golfbaan, zo zijn de verrichtingen op de 42 schaakborden van de drie grootmeestergroepen beter te volgen met een snelle internetverbinding dan in de speelzaal. Wat nog wel ontbreekt is het live commentaar van schaakjournalisten als Gert Ligterink die in een aparte tent samen met het aanwezige publiek een aantal partijen bespreken. Maar voor de thuisblijver is Coruschess weer met afstand de beste schaaktoernooiwebsite van het jaar. Het is heel eenvoudig om alle partijen live te volgen, door van partij naar partij te klikken. Ook loopt de 'viewer' desgewenst snel door de zetten heen als je vanaf de beginstand op de pijltjes klinkt. Ook de schakers zelf bezoeken de site regelmatig, vooral omdat alle partijen er ook in het zogenoemde pgn-formaat op staan, een code die het mogelijk maakt om de partijen snel in een schaakdatabase op te slaan.www.coruschess.com