Gedichtendagbundel

Ter gelegenheid van de zevende editie van Gedichtendag schreef Menno Wigman een bundel met tien gedichten: De wereld bij avond.

Ter gelegenheid van de zevende editie van Gedichtendag schreef Menno Wigman een bundel met tien gedichten: De wereld bij avond. Menno WIGMAN,dichter.foto VINCENT MENTZEL/NRCH.Amsterdam, 12 oktober 2004==F/C== Mentzel, Vincent

'Het zwart dat de titel oproept krijgt hier vorm in gebeitelde taal. [...] Wigmans wortels liggen in de traditie van de negentiende-eeuwse zwarte romantiek, maar ook het existentialisme is hem blijkbaar niet ontgaan. Bovenal is hij een dichter van het nu. Onbarmhartig raak vaak schetst hij in De wereld bij avond zijn tijdgenoten.'

Arie van den Berg, 26 januari

****Menno Wigman, De wereld bij avond. Poetry International/Prometheus, 12 blz., 1,50.