Charlie Dée Where Do Girls Come From

Op haar lieftallige debuut Where Do Girls Come From laat de Nederlandse zangeres Charlie Dée horen dat de stijl van zangeressen uit de jaren zeventig ook in goede handen kan zijn bij iemand die geboren is in 1977. Dée heeft in haar heldere en beweeglijke stem overeenkomsten met Rickie Lee Jones en Joni Mitchell. Dée, die eigenlijk Renée Vermijs heet en uit Rotterdam komt, wordt begeleid door bescheiden muzikanten die precies de juiste klankvariatie halen uit een rijk instrumentatrium van onder meer akoestische gitaar, orgel en steelguitar.

Charlie Dée Where Do Girls Come From (PIAS4810084020)
Charlie Dée Where Do Girls Come From (PIAS4810084020)

Ze heeft niet alleen een kwinkelerende losse manier van zingen, Dée schrijft ook soepele liedjes met een authentieke stijl. Vooral het mooi opgebouwde 'One Way Ticket' klinkt als een klassieker. Dée heeft een tijdloze kwaliteit - met liedjes die kunnen doorgaan voor een kinderliedje ('Monday Morning') of een Woodstock-hit van Joni Mitchell ('Long Way Gone'). Maar soms klinkt het een beetje vrijblijvend. Jammer - voor vrijblijvenheid is Dée te bijzonder.

HESTER CARVALHO

Charlie Dée Where Do Girls Come From (PIAS4810084020)***
    • Hester Carvalho