Zonnig en koud weekeinde

De bewolking was vandaag hardnekkiger dan gedacht, maar vanavond klaart het in een groot deel van het land eindelijk toch (verder) op. Dit is de opmaat naar een zonnig maar koud weekeinde.

Komende nacht verdwijnen de laatste wolkenvelden via het noordwesten uit het land en tijdens het heldere weer gaat het flink vriezen. In Zeeland wordt het ongeveer 3 graden, maar verder landinwaarts veelal tussen 5 en 10 graden. Dat betekent matige vorst.

Morgen blijft de (matige) wind noordoostelijk en daarmee houdt de aanvoer van koude en droge lucht aan. Het zal overal zonnig zijn. De temperatuur komt daarbij geleidelijk iets boven het vriespunt uit. In Zeeland en Zuid-Holland zou het nog 2 tot 3 graden kunnen worden. In de nacht naar zondag vriest het waarschijnlijk tussen 1 en 7 graden. Zondag overdag stijgt de temperatuur iets hoger dan morgen met maximaal 2 tot 4 graden. Het blijft op wat sluierbewolking na zonnig en de noordoostenwind is opnieuw matig, rond kracht 3.

Maandag wordt het nog iets minder koud, met in de nacht en ochtend overwegend lichte vorst en overdag maximaal een graad of 5. Verder trekt er vanuit het noorden meer sluierbewolking over het land. Dinsdag en woensdag blijft het droog, zijn er zonnige perioden en is het rustig met weinig wind. De temperaturen gaan wat verder omhoog met in de nachten vrijwel geen vorst meer.