Radio Voorkeur

Kunststof. Kunstcriticus van het AD Menno Schenke vertelt over zijn boek Vaan met daarin het bewogen leven van de Rotterdamse schrijver en junk C.B. Vaandrager.Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het tweede uur o.a. besprekingen van de film Munich van Steven Spielberg en het boek Badenheim 1939 van Aharon Appelfeld. Verder vertelt schrijver en journalist Jacco Kroon wat hem zo bevalt in Reis naar het einde van de nacht van Louis-Ferdinand Céline. Fotograaf Michel Sculz-Krzynanowski, Nederlander met een Poolse achtergrond, en op het punt zich in Mexico te vestigen vertelt over zijn project 'Ik ben de mooiste van de wereld'. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. De nieuwe arstitiek directeur van de Balie Ellen Walraven legt uit waarom kunst van levensbelang is en wat ze met de Balie wil. Radio 1, 0.04-0.45u.