Olympisch vuur in Cortina d'Ampezzo

De Italiaanse skiër Kristian Ghedina ontsteekt het olympisch vuur in een speciale 'schaal' in Cortina d'Ampezzo. Precies vijftig jaar geleden werden in de Italiaanse wintersportplaats de laatste Winterspelen op Italiaans grondgebied gehouden. Op 10 februari beginnen de Winterspelen in Turijn. Tot die tijd zijn tienduizend mensen betrokken bij een tocht van het olympisch vuur door Italië. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van gondels en een Ferrari. Foto AP Italy's Kristian Ghedina lights the brazier in Cortina d' Ampezzo, Italy, as the Olympic flame reached this Italian Alps resort Thursday, Jan. 26, 2006. The flame is planned to cover 11,300 kilometers (7,022 miles) throughout Italy involving 10,000 torchbearers, gondolas, a Ferrari sports car and a cavalry regiment before arriving in Turin for the opening ceremony on Feb. 10th. (AP Photo/Marco Trovati)
De Italiaanse skiër Kristian Ghedina ontsteekt het olympisch vuur in een speciale 'schaal' in Cortina d'Ampezzo. Precies vijftig jaar geleden werden in de Italiaanse wintersportplaats de laatste Winterspelen op Italiaans grondgebied gehouden. Op 10 februari beginnen de Winterspelen in Turijn. Tot die tijd zijn tienduizend mensen betrokken bij een tocht van het olympisch vuur door Italië. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van gondels en een Ferrari. Foto AP Italy's Kristian Ghedina lights the brazier in Cortina d' Ampezzo, Italy, as the Olympic flame reached this Italian Alps resort Thursday, Jan. 26, 2006. The flame is planned to cover 11,300 kilometers (7,022 miles) throughout Italy involving 10,000 torchbearers, gondolas, a Ferrari sports car and a cavalry regiment before arriving in Turin for the opening ceremony on Feb. 10th. (AP Photo/Marco Trovati) Associated Press