Morele steun KNVB voor Kalou bij Raad van Sate

DEN HAAG, 27 jan. Feyenoorder Salomon Kalou kon tijdens de behandeling van zijn naturalisatieprocedure bij de Raad van State gisteren rekenen op de morele steun van een zware delegatie van de KNVB uit Zeist. De beleidsbepalers van de voetbalbond waren er bijna allemaal: bondscoach Marco van Basten, assistent John van `t Schip, directeur betaald voetbal Henk Kesler en teammanager Hans Jorritsma. Op verzoek van minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) boog de Raad van State zich over de slepende naturalisatiezaak van de Ivoriaanse spits. De bewindsvrouw tekende beroep aan tegen de beslissing van de rechtbank in Rotterdam, begin december. De bestuursrechter bepaalde dat Verdonk opnieuw moest bekijken of Kalou versneld voor een Nederlands paspoort in aanmerking komt. De 20-jarige Feyenoorder wil met Oranje deelnemen aan het WK in Duitsland komende zomer. Kalou is welkom, maar ook echt nodig in de selectie van het Nederlands elftal. Dat signaal kwam in elk geval krachtig over bij de Raad van State. De meervoudige kamer van de Staatsraad doet ”zo snel mogelijk”, maar in elk geval binnen zes weken, uitspraak.