McDonald's blogt over dierenwelzijn

McDonald's is begonnen met een weblog over vetzucht, dierenwelzijn, het milieu en andere onderwerpen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo wil de fastfoodketen laten zien hoe het met deze thema's omgaat en van klanten en critici horen wat die daarvan vinden.

De directeur maatschappelijk verantwoord ondernemen Bob Langert heeft tot nu toe twee berichten op de weblog geplaatst. Iedereen kan erop reageren, McDonald's kan wel reacties bewerken of weigeren. Volgens Bernice Klaassen, onderzoeker nieuwe media bij Blauw Research, is dit de eerste keer dat een bedrijf dat sterk wordt bekritiseerd op deze manier de dialoog met zijn critici aangaat. Hij noemt het 'een moedige stap' en denkt dat het kan helpen het imago te verbeteren . McDonald's wordt onder meer bekritiseerd door de antiglobalistenbeweging en in de film Supersize Me, waarin de hoofdpersoon een maand alleen bij McDonald's eet en daar erg ongezond van wordt.

De eerste reacties op de weblog zijn overwegend positief. Zo schrijft 'SM Guy' dat zijn beeld van de fastfoodgigant 'meteen radicaal is veranderd'.

Weblog: csr.blogs.mcdonalds.com

    • Elske Schouten