'Matinee' ook in Vredenburg

Het Muziekcentrum voor de Omroep (MCO) wil het kwaliteitslabel 'Matinee' ook gaan gebruiken voor de concertserie 'De Vrijdag van Vredenburg'. De Utrechtse serie moet naast de 'ZaterdagMatinee' van het MCO in het Amsterdamse Concertgebouw een veel duidelijker artistiek profiel krijgen.

Anton Kok, de interim-directeur van het Muziekcentrum voor de Omroep, zegt dat in reactie op de vrees van Matineeprogrammeur Jan Zekveld, dat het MCO ten onder zal gaan als er in Hilversum niets structureel verandert. Volgens Kok zal na besprekingen met de Raad van bestuur van de Publieke Omroep en de omroepen binnenkort worden besloten de weg op te gaan van één artistiek leider en een artistiek meerjarenplan voor beide podia. 'We willen de naam van de Matinee verbinden met het hele MCO.'

Zekveld (60), die per 1 maart wordt opgevolgd door Kees Vlaardingerbroek (43), is ontevreden over zijn gedwongen pensioen per 1 december. Hij vindt dat hij in feite wordt ontslagen omdat hij niet meer zou passen in de huidige bedrijfscultuur en omdat hij een te hoog ambitieniveau heeft.

CS pag. 20: Ontslag op zijn Hilversums