Leaseplan beëindigt pechhulp ANWB

Leaseplan, de grootste autoleasemaatschappij in Nederland, heeft zijn contract voor autohulpdienst met de ANWB opgezegd en is per 1 januari overgestapt naar concurrent Europ Assistance. De directeur van Leaseplan, Berno Kleinherenbrink, heeft dat vandaag desgevraagd bevestigd.

Leaseplan en Europ Assistance hadden tot nu toe nog geen ruchtbaarheid gegeven aan de overstap. 'We hebben in juli vorig jaar een aanbesteding uitgeschreven. Europ Assistance bleek op alle fronten de beste: prijs, kwaliteit, snelheid van opereren et cetera', zegt Kleinherenbrink. De ANWB verzorgde al 'sinds mensenheugenis' de autohulp voor Leaseplan. 'De loyaliteit met onze partners is hoog, maar het verschil (met Europ Assistance) was zo groot dat we wel moesten', aldus Kleinherenbrink. Leaseplan (6.000 klanten, 130.000 wagens) heeft nu vier weken ervaring met Europ Assistance en 'de prestaties waren geheel conform de verwachtingen'.

Leaseplan, dat voor 50 procent eigendom is van Volkswagen (twee Arabische investeringsmaatschappijen hebben de andere 50 procent) is niet het enige bedrijf dat zijn contract met de ANWB heeft verbroken om daarna over te stappen naar het Frans-Italiaanse Europ Assistance. Toyota en Mazda deden dat vorig jaar al.

In de particuliere markt heeft Route Mobiel veel klanten van de ANWB afgesnoept. Route Mobiel heeft nu 200.000 leden; eenzelfde aantal zegde vorig jaar op bij de ANWB. Ook Route Mobiel maakt gebruik gebruik van het netwerk (onder meer de alarmcentrale) van Europ Assistance.