Leaseauto als lokmiddel weer terug

Zakelijke dienstverleners zijn weer op zoek naar personeel, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hoger opgeleide IT'ers liggen goed in de markt. De gekte van de gouden internetjaren keert terug.

Een leaseauto als lokkertje bij het werven van automatiseringspersoneel? Na acht jaar is een truc uit de hoogtijdagen van de internetbubble terug van weggeweest. Calco Information Technology uit Amersfoort ontvangt volgende maand sollicitanten bij verschillende Opel-dealers in het land. IT'ers die op een wervingsdag hun handtekening zetten onder een arbeidscontract bij Calco kunnen direct met een auto wegrijden. Een Corsa voor een junior tester, een Zafira voor een software-engineer.

'Met advertenties in de krant en op internet lukt het ons niet om geschikte mensen te vinden. Die wervingsmiddelen zijn moe', zegt Vivienne Engels, personeelsmanager bij Calco. Het IT-bedrijf wil de komende maanden tussen de vijftig en honderd personeelsleden aantrekken. Volgens Engels ontstaat er krapte op de arbeidsmarkt. 'Daar zien we de eerste perikelen van. Wij willen met deze actie voor de bui binnen zijn.'

Het gaat goed met de zakelijke dienstverlening. Dat blijkt uit de 'stemmingsindicator' die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren publiceerde. Uit deze kwartaalpeiling onder ondernemers blijkt dat 39 procent van de zakelijke dienstverleners (IT-bedrijven, accountants, reclamebureaus etcetera) in het eerste kwartaal van 2006 meer mensen in dienst wil nemen, terwijl maar 10 procent verwacht de personeelsomvang in te krimpen.

'Het wordt een booming jaar voor de dienstensector', zegt hoofdeconoom Michiel Vergeer van het CBS. 'Alle indicatoren wijzen de goede kant op. Ondernemers verwachten meer orders en een hogere omzet. De werkloosheid daalt, het aantal vacatures stijgt.'

Sinds 1998, zegt Vergeer, zijn de zakelijke dienstverleners niet zo positief geweest over de werkgelegenheidsontwikkeling in hun branche. Van 2001 tot 2004 steeg de werkloosheid in de sector. Daarna stabiliseerde de werkgelegenheid en nu trekt de markt aan. De stemmingsindicator is tot nu toe betrouwbaar gebleken, zegt de econoom. De afgelopen vier kwartalen gaven de dienstverleners ook al aan meer personeel aan te willen nemen. 'Uit onze onderzoeken bleek een kwartaal later steeds dat ondernemers dit ook daadwerkelijk hadden gedaan', zegt Vergeer.

Van nijpende personeelstekorten is geen sprake. Maar diverse grote IT-bedrijven bevestigen dat er veranderingen op til zijn. IBM Nederland zegt dat het lastig is om specialisten te vinden. Een woordvoerder van Cap Gemini, dat momenteel 112 vacatures heeft, constateert dat 'het gevecht in de markt weer losbarst'. Microsoft Nederland schakelt sinds kort headhunters om hoger gekwalificeerd personeel te werven. 'Voor marketingfuncties en technical sales-medewerkers moeten we serieus de markt op', zegt een Microsoft-woordvoerder.

Volgens branche-organisatie ICT Office in Woerden loopt het tekort aan hbo'ers en academici snel op. 'Vorig jaar zagen we voor het eerst dat de vraag naar hoger opgeleide IT'ers groter was dan de vraag', zegt een woordvoerder. 'Het tekort van tweehonderd hbo'ers en academici groeit dit jaar zeker naar duizend. En dat is een voorzichtige voorspelling.'

De tweemaandelijkse 'ICT-barometer' van accountantsonderneming Ernst & Young wijst uit dat het vooral kleinere ondernemingen zijn die last hebben van krapte op de arbeidsmarkt. 'Zolang de economische groei niet boven de 2 procent komt, kiezen werknemers voor zekerheid', zegt onderzoeksdirecteur Jacob Verschuur.

'Jobhoppen' omdat je bij een ander bedrijf een paar honderd euro meer kunt verdienen, dat gebeurt volgens de onderzoeker van Ernst & Young minder dan in de jaren negentig. 'Voor veel werknemers van een jaar of dertig is een salarisverhoging minder belangrijk dan een aantal andere factoren. Zoals een betrouwbare, flexibele werkgever met leuke klanten. Een bedrijf waar je desgewenst vier dagen in de week kunt werken en zelf je werktijden kunt bepalen. Bij volwassen bedrijven vinden werknemers die zekerheden eerder.'

    • Arjen Ribbens