De Jong van Ajax naar Hamburg

Ajacied Nigel de Jong vertrekt naar Hamburger SV. Bij de Duitse club staan ook de Nederlandse internationals Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz onder contract. De Jong had in Amsterdam nog een verbintenis tot het einde van dit seizoen. Bij HSV tekent hij een contract tot 2010.

De Jong (21) stond in de belangstelling van veel clubs, nadat hij bij Ajax had aangegeven zijn contract niet te willen verlengen. De afgelopen maanden werd hij ondermeer met Tottenham Hotspur, Sevilla en Borussia Dortmund in verband gebracht. Vorig jaar had zelfs Manchester United belangstelling. Ajax zou een bedrag van één miljoen euro ontvangen voor de middenvelder, die de afgelopen weken al niet meer kon rekenen op een basisplaats bij Ajax.

De Jong toonde zich blij met zijn overgang. 'Ik merkte meteen dat hier een aangename atmosfeer hangt. Ik heb zeer goede gesprekken gehad met trainer van HSV Hamburg, Thomas Doll. Ik hoop dat ik in de tweede helft van het seizoen de goede positie op de ranglijst kan helpen te verdedigen.'

Ook Tomás Galásek vertrekt zeer waarschijnlijk bij Ajax. De Tsjechische middenvelder en de club uit de Arena konden het gisteren niet eens worden over een verlenging van zijn contract. Dat loopt aan het einde van het seizoen af. Galáseks zaakwaarnemer Arnold Oosterveer verwacht niet dat beide partijen nog tot elkaar komen. Galásek heeft nog geen nieuwe club gevonden.

Feyenoord en NAC hebben een akkoord bereikt over de Braziliaanse aanvaller Leonardo Vitor Santiago, kortweg Leonardo. Hij tekende een contract voor anderhalf jaar bij de Bredase club.

Leonardo voetbalde sinds 2000 bij Feyenoord. Aanvankelijk gold hij als een groot talent, maar aan zijn mentale weerbaarheid werd nog wel eens getwijfeld in Rotterdam. Bovendien werd de linkerspits veelvuldig geplaagd door blessures. De 22-jarige aanvaller zal vandaag nog wel een medische keuring moeten doorstaan bij NAC.

Willem II heeft de Franse verdediger Marko Muslin aangetrokken. De twintigjarige speler komt transfervrij over van AS Monaco en tekent een contract tot het einde van dit seizoen bij de Tilburgse voetbalclub, met een optie voor nog eens twee jaar.