Ali B.

De ANP Nieuwsfoto van het Jaar 2005, door kinderen gekozen, is dit jaar de foto van deze wat groen uitgevallen Ali B. De foto werd gemaakt door popfotograaf Paul Berg en hoort in de categorie entertainment. Meer dan duizend jongeren brachten hun stem uit via internet en musea waar de nieuwsfoto's geëxposeerd werden. Iris van Tilburg (12) had bij de foto van Ali B. de winnende motivatie: Zo moet een ster behandeld worden. 'Je ziet hem in de smurrie en dat ben je niet gewend“, zegt Iris. 'Normaal deelt hij handtekeningen uit in mooie kleren. Dat maakt de foto ook zo grappig.“ Iris zou best ook zo op de foto willen met haar vriendinnen. 'Het leuke is ook dat je aan zijn gezicht ziet dat hij het leuke er wel van in ziet.“

Je kunt alle genomineerde foto's bekijken op www.kidsweek.nl/foto