www.nrc.nl

Uitslag cartoons nrc.next. Bij de nieuwe krant nrc.next heeft de redactie alle cartooninzendingen naar het weblog beoordeeld. Vijf tekenaars mogen vanaf 15 maart elk een dag in de week een cartoon maken voor de ochtendkrant. Het zijn Metin Seven, Nozzman, Roel Venderbosch, Merlijn Draisma en Kito. 'Deze keuze wil niet zeggen dat andere inzendingen niet leuk, prikkelend of scherp waren - een aantal waren dat zeker. Maar we moesten een keuze maken en we hebben het gevoel dat deze vijf het meest bij ons passen. We beginnen met hen', aldus Hans Nijenhuis Verder heeft de redactie gekozen voor Echt: 'Zes autobiografische striptekenaars bieden een kijkje in hun leven in een unieke krantenstrip.' De zes zijn Barbara Stok, Gerrie Hondius, Maaike Hartjes, Floor de Goede, Michiel van de Pol en Margreet de Heer. Dat betekent elke dag een strip die je afzonderlijk kunt lezen, maar ook als vervolgverhaal.

Uitslag cartoons nrc.next. Bij de nieuwe krant nrc.next heeft de redactie alle cartooninzendingen naar het weblog beoordeeld. Vijf tekenaars mogen vanaf 15 maart elk een dag in de week een cartoon maken voor de ochtendkrant. Het zijn Metin Seven, Nozzman, Roel Venderbosch, Merlijn Draisma en Kito. 'Deze keuze wil niet zeggen dat andere inzendingen niet leuk, prikkelend of scherp waren - een aantal waren dat zeker. Maar we moesten een keuze maken en we hebben het gevoel dat deze vijf het meest bij ons passen. We beginnen met hen', aldus Hans Nijenhuis Verder heeft de redactie gekozen voor Echt: 'Zes autobiografische striptekenaars bieden een kijkje in hun leven in een unieke krantenstrip.' De zes zijn Barbara Stok, Gerrie Hondius, Maaike Hartjes, Floor de Goede, Michiel van de Pol en Margreet de Heer. Dat betekent elke dag een strip die je afzonderlijk kunt lezen, maar ook als vervolgverhaal.

Orson Welles. Hans Beerekamp, tv-recensent en ex-filmredacteur van NRC Handelsblad, beantwoordt vragen over film en televisie in zijn rubriek op www.nrc.nl/vragenoverfilm.

Deze week een vraag over een film met Orson Welles: 'Als kind heb ik na de oorlog in Rome, in een oude villa met een zeer grote tuin - welhaast een park - gewoond. In de straat tegenover ons huis bevond zich Cinecittà, dat - tussen 1947 en 1950 - voor een filmopname van onze tuin gebruik heeft gemaakt. Belangrijk acteur in die film was Orson Welles. Ik herinner me van de voor mij buitengemeen spannende opnamen, die vaak tot laat in de avond duurden, zodat ik ze maar voor een deel heb meegemaakt, maar enkele momenten. Zoals dat iemand met een tuinslang 'regen' stond te produceren.' Lees online om welke film het gaat.