Rembrandt in Boijmans

Tentoonstelling met alle 31 tekeningen van Rembrandt die Museum Boijmans Van Beuningen bezit, aangevuld met zo'n 65 bladen van leerlingen en navolgers. De expositie biedt een weerzien, of zelfs een eerste kennismaking, met bladen als de intieme schets van Rembrandts vrouw Saskia en de tekening van zoiets exotisch als een liggende leeuw. Uit zulke werken blijkt het even magistrale als onconventionele kunstenaarschap van Rembrandt.

Rembrandt in Boijmans Tentoonstelling met alle 31 tekeningen van Rembrandt van Rijn die Museum Boijmans Van Beuningen bezit, aangevuld met zo'n 65 bladen van leerlingen en navolgers. De expositie biedt een weerzien, of zelfs een eerste kennismaking, met bladen als de intieme schets van Rembrandts vrouw Saskia en de tekening van zoiets exotisch als een liggende leeuw. Uit zulke werken blijkt het even magistrale als onconventionele kunstenaarschap van Rembrandt. Rembrandt t/m 5 maart Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark, Rdam. Di-za 10-17u, zo 11-17u Boijmans van Beuningen

Rembrandt t/m 5 maart Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark, Rdam. Di-za 10-17u, zo 11-17u