Radio Voorkeur

Kunststof. Acteur Tygo Gernandt praat over zijn rol als agent Sylvester Daals in de Talpa-politieserie Van Speijk. Hij ontving een Gouden Kalf voor zijn rol als crimineel in de film Van God los. en acteerde in Fort Alpha, Naar De Klote en De Dominee. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een gesprek met regisseur Sander Bloem en cameraman Mels van Zutphen over hun film Etna die vrijdag op het filmfestival in Rotterdam in première gaat. Etna gaat over het leven op de hellingen van de vulkaan de Etna, tijdens en na een uitbarsting. Verder Lucebert-kenner Jan Oegema over de herkomst van de spreuk 'Alles van waarde is weerloos' en de CDA-knipoog 'Alles van waarde is weerbaar' op een rapport over democratie en grondrechten. In het laatste uur een documentaire over hoe bedoeïenen zich in de woestijn kunnen handhaven zonder veel materiële middelen en een sprong kunnen maken naar een leven als dorpsbewoners met een huis. 747AM, 20.02-23.00u.

BNR Laat. Gesprek met topsportcoördinator Ab Krook van de KNSB over het WK Schaatsen in Turijn. BNR, 23.02-24.00u.