Match Point

Woody Allen stort zich op het Britse klassensysteem. Voor zijn 35ste speelfilm Match Point trok hij, als een moderne Henry James, naar de oude wereld en stuitte daar op ingebakken gedragspatronen en maatschappelijke verhoudingen. Hoofdpersoon is Chris Wilton, een ambitieuze Ierse ex-tennisprof, heerlijk gespeeld Jonathan Rhys-Meyers. In afwachting van het grote iets vult hij zijn dagen met het geven van tennisles aan de upperclass.

Match Point Woody Allen stort zich op het Britse klassensysteem. Voor zijn 35ste speelfilm Match Point trok hij, als een moderne Henry James, naar de oude wereld en stuitte daar op ingebakken gedragspatronen en maatschappelijke verhoudingen. Hoofdpersoon is Chris Wilton, een ambitieuze Ierse ex-tennisprof, heerlijk gespeeld Jonathan Rhys-Meyers. In afwachting van het grote iets vult hij zijn dagen met het geven van tennisles aan de upperclass. Regie: Woody Allen. Met Scarlett Johanson, JonathanRhys-Myers, Matthew Goode, Brian Cox, Emily Mortimer. In: 19 bioscopen. 1996-98 AccuSoft Inc., All right

Regie: Woody Allen. Met Scarlett Johanson, JonathanRhys-Myers, Matthew Goode, Brian Cox, Emily Mortimer. In: 19 bioscopen.