Julika Rudelius

Oppervlakkig bezien is het werk van Julika Rudelius (Keulen, 1968) een vorm van sociologie. Zij doet onderzoek naar gedragscodes binnen maatschappelijke groepen, aan de hand van thema's als geld, seks, huidskleur en merkkleding. Rudelius wil weten hoe vooroordelen haar eigen gedrag en dat van anderen bepalen. Haar videowerken, nu in De Hallen in Haarlem, stijgen echter ver boven deze sociologische thematiek uit.

Julika Rudelius Oppervlakkig bezien is het werk van Julika Rudelius (Keulen, 1968) een vorm van sociologie. Zij doet onderzoek naar gedragscodes binnen maatschappelijke groepen, aan de hand van thema's als geld, seks, huidskleur en merkkleding. Rudelius wil weten hoe vooroordelen haar eigen gedrag en dat van anderen bepalen. Haar videowerken, nu in De Hallen in Haarlem, stijgen echter ver boven deze sociologische thematiek uit. Julika Rudelius: vijf videowerken, 2001-2005 t/m 26 febr in De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u
Julika Rudelius Oppervlakkig bezien is het werk van Julika Rudelius (Keulen, 1968) een vorm van sociologie. Zij doet onderzoek naar gedragscodes binnen maatschappelijke groepen, aan de hand van thema's als geld, seks, huidskleur en merkkleding. Rudelius wil weten hoe vooroordelen haar eigen gedrag en dat van anderen bepalen. Haar videowerken, nu in De Hallen in Haarlem, stijgen echter ver boven deze sociologische thematiek uit. Julika Rudelius: vijf videowerken, 2001-2005 t/m 26 febr in De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u

Julika Rudelius: vijf videowerken, 2001-2005 t/m 26 febr in De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u