Internet Voorkeur

Natuurijs. Internet zou het ideale hulpmiddel moeten zijn voor de speurtocht naar betrouwbaar natuurijs. Maar het valt tegen - mogelijk omdat er gewoon nog heel weinig betrouwbaar natuurijs is. Meldingen over natuurijs hoor je het liefst van de echte liefhebbers - een prachtig voorbeeld van wat op internet user generated content heet. Mannen die vrij nemen zodra het kwik richting min vijf zakt, geven na afloop hun informate door via het web. Ze gaan kijken in Ankeveen of er al andere idioten het ijs op durven en rijden desnoods door naar Friesland. Niet voor niets beginnen veel serieuze websites over natuurijs met waarschuwingen en tips over veiligheid. Er zijn inderdaad forums met meldingen van natuurijs (bij Sneek!), met foto's. Kijk daarvoor bijvoorbeeld op de schaats.pagina, een dochter van de startpagina, met op het forum een aantal meldingen. Ook bij de Stichting veilig natuurijsverkeer kunnen schaatsers hun tips doorgeven. Maar het zijn kleine hoekjes en de meeste meldingen zijn een halve of een hele dag oud. Grote websites als die van de schaatsbond of de ijssponsor Unox worden pas nuttig als er echt veel ijs ligt en je wilt weten waar je een toertocht kan rijden.

www.xs4all.nl/~heuzen/

www.natuurijsschaatsen.nl

www.knsb.nl

schaats.pagina.nl