Het Grote Mozart Weekeinde

De 250ste geboortedag van Wolfgang Amadeus Mozart (27 januari 1756 in Salzburg), wordt het komende weekeinde overal ter wereld herdacht. In vijfentwintig landen wordt vanaf morgen drie dagen lang het tv-programma 24hours Mozart uitgezonden. Concerten, documentaires, operavoorstellingen en gala's uit Salzburg, Wenen, Beijing, Ramallah, Berlijn, Lugano en andere plaatsen met beroemde dirigenten als Sir Simon Rattle en Daniel Barenboim en zangers als Renée Fleming en Thomas Hampson. In Nederland zijn er tv-uitzendingen op 27, 28 en 29 januari door NPS, AVRO en NOS op Ned. 1 en 3. Op de klassieke zender Radio 4 zenden NPS, VARA en TROS en KRO op 27 januari Mozart Live uit met om 20 uur een uitvoering in het Utrechtse Vredenburg van Die Zauberflöte door het Nederlands Blazers Ensemble.

Website: www.24hoursMozart.com