Gewond door explosief

Een twintigjarige Schiedammer heeft om 1.40 uur vannacht bij een explosie in Ridderkerk zijn arm en een deel van zijn been verloren. Vermoedelijk droeg de jongen een explosief bij zich, aldus de politie Rotterdam-Rijnmond. Een 21-jarige Rotterdammer, die aanwezig was, is opgepakt voor verhoor.

De 71-jarige buurtbewoner A. Stout werd wakker van de knal: 'Ik trok mijn sloffen en badjas aan en rende naar buiten. Er lag een jongen op straat, zijn rechterarm lag eraf en slierten vlees van zijn been lagen op de weg. Ik rende naar binnen en heb 112 gebeld.'

De jongen werd volgens Stout vergezeld door twee andere jongens: 'Alledrie van allochtone afkomst die voor mij onverstaanbaar praatten. De gewonde jongen riep alleen maar 'stom, stom'. Binnen no-time waren er zes politiewagens en een ambulance.'

De Schiedammer ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis in Rotterdam. De politie denkt vooralsnog niet dat er een terroristische actie was gepland.