Cartier-Bresson

De Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson (1908-2004) geldt als een van de belangrijkste fotografen van de twintigste eeuw en was getuige van alle belangrijke politieke, economische en artistieke veranderingen van de afgelopen honderd jaar. De overzichtsexpositie in Foam schetst een portret met beroemde beelden, ongepubliceerde foto's, teksten, tekeningen en films- van hemzelf en anderen. Cartier- Bresson was beroemd om wat hij het`moment decisif' noemde.

Cartier-Bresson De Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson (1908-2004) geldt als een van de belangrijkste fotografen van de twintigste eeuw en was getuige van alle belangrijke politieke, economische en artistieke veranderingen van de afgelopen honderd jaar. De overzichtsexpositie in Foam schetst een portret met beroemde beelden, ongepubliceerde foto's, teksten, tekeningen en films- van hemzelf en anderen. Cartier- Bresson was beroemd om wat hij het`moment decisif' noemde. Henri Cartier-Bresson t/m 2 april, Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam. Dag 10-17u, do en vr 10-21u Foto Magnum Henri CARTIER-BRESSON photographed by George HOYNINGEN-HUENE. 1935. Magnum

Henri Cartier-Bresson t/m 2 april, Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam. Dag 10-17u, do en vr 10-21u