BEELDENDE KUNST

Rembrandt Ter ere van het jubileumjaar Rembrandt 400 presenteert het Rijksmuseum gedurende drie weken schilderijen van Rembrandt van Rijn uit de eigen collectie. In totaal zijn negentien werken te zien, waaronder Het Joodse bruidje, De Staalmeesters, het Zelfportret op jeugdige leeftijd en natuurlijk De Nachtwacht. Het is nog nooit voorgekomen dat het Rijksmuseum zijn huidige collectie schilderijen van Rembrandt gezamenlijk toonde. Bij de presentatie verschijnt de bundel Lyrisch van Rembrandt met gedichten waarin twintig bekende dichters hun liefde verklaren aan hun favoriete Rembrandt. Onder hen de Dichter des Vaderlands Driek van Wissen, Anna Enquist, Eva Gerlach, Bernlef en Rutger Kopland. Op vrijdagavond 27 januari leest een aantal dichters hun eigen gedicht voor bij een schilderij van Rembrandt.

BEELDENDE KUNST Rembrandt Ter ere van het jubileumjaar Rembrandt 400 presenteert het Rijksmuseum gedurende drie weken schilderijen van Rembrandt van Rijn uit de eigen collectie. In totaal zijn negentien werken te zien, waaronder Het Joodse bruidje, De Staalmeesters, het Zelfportret op jeugdige leeftijd en natuurlijk De Nachtwacht. Het is nog nooit voorgekomen dat het Rijksmuseum zijn huidige collectie schilderijen van Rembrandt gezamenlijk toonde. Bij de presentatie verschijnt de bundel Lyrisch van Rembrandt met gedichten waarin twintig bekende dichters hun liefde verklaren aan hun favoriete Rembrandt. Onder hen de Dichter des Vaderlands Driek van Wissen, Anna Enquist, Eva Gerlach, Bernlef en Rutger Kopland. Op vrijdagavond 27 januari leest een aantal dichters hun eigen gedicht voor bij een schilderij van Rembrandt. Alle schilderijen van Rembrandt. 26 januari t/m 19 februari in het Rijksmuseum, Amsterdam. Inlichtingen 020-6747000 of www.rijksmuseum.nl/avonduren Rembrandt: De Nachtwacht 1642 Rembrandt van Rijn: Nachtwacht FOTO: Rijksmuseum
BEELDENDE KUNST Rembrandt Ter ere van het jubileumjaar Rembrandt 400 presenteert het Rijksmuseum gedurende drie weken schilderijen van Rembrandt van Rijn uit de eigen collectie. In totaal zijn negentien werken te zien, waaronder Het Joodse bruidje, De Staalmeesters, het Zelfportret op jeugdige leeftijd en natuurlijk De Nachtwacht. Het is nog nooit voorgekomen dat het Rijksmuseum zijn huidige collectie schilderijen van Rembrandt gezamenlijk toonde. Bij de presentatie verschijnt de bundel Lyrisch van Rembrandt met gedichten waarin twintig bekende dichters hun liefde verklaren aan hun favoriete Rembrandt. Onder hen de Dichter des Vaderlands Driek van Wissen, Anna Enquist, Eva Gerlach, Bernlef en Rutger Kopland. Op vrijdagavond 27 januari leest een aantal dichters hun eigen gedicht voor bij een schilderij van Rembrandt. Alle schilderijen van Rembrandt. 26 januari t/m 19 februari in het Rijksmuseum, Amsterdam. Inlichtingen 020-6747000 of www.rijksmuseum.nl/avonduren Rembrandt: De Nachtwacht 1642 Rembrandt van Rijn: Nachtwacht FOTO: Rijksmuseum Rijksmuseum

Alle schilderijen van Rembrandt. 26 januari t/m 19 februari in het Rijksmuseum, Amsterdam. Inlichtingen 020-6747000 of www.rijksmuseum.nl/avonduren