www.nrc.nl

De Steen. Het perscorps in Moskou beleeft veel plezier aan De Steen, zo meldt correspondent Coen van Zwol op zijn weblog Moskou (nrc.nl/moskou). “Vier Britse diplomaten zouden via een holle steen en handcomputertjes contact hebben gehouden met hun Russische agenten. Eén van de Britten heet Andrew Fleming, familie van soms?“

“Vernuftig. Hoewel? Gewezen KGB'ers en diplomaten vinden de operatie van Fred Flintstone-niveau. Wi-fi was tien jaar geleden misschien “super hightech', zoals de Russische veiligheidsdienst FSB de Britse operatie typeerde. Maar anno 2006? Deze 'dead letter box' is ook nogal fantasieloos: in het Moskouse KGB-museum staat een boomstronk vol elektronica die de Amerikanen al een halve eeuw geleden voor spionage gebruikten.“

Commentaar van Coen van Zwols assistente Joelia: “It's all sooo eighties.“

Dorpsplein van de wereld. Angela Merkel en de vice-premier van China Zeng Peiyan (foto) spreken vandaag op het World Economic Forum. Dit is te lezen op het weblog dat Folkert Jensma maakt vanaf deze particuliere wereldconferentie in Davos, Zwitserland.

“The Creative Imperative' is dit jaar het algemene thema van de bijenkomst. Jensma beaamt dat het vermogen om de problemen van de wereld creatief op te lossen moet worden verbeterd. “Maar zo te zien domineren de opkomst van China en India de agenda, op de voet gevolgd door “Verwachte veranderingen in de wereldeconomie' en de “Krimpende wereld' door nieuwe technologie.“ Davos is een tankstation waar bestuurders komen bijleren - en voor lobbyisten, beroemdheden, guru's, kunstenaars en wetenschappers. Als de wereld een dorp is dan is dit het plein. nrc.nl/wef