Voor Duitse topbankier dreigt miljardenclaim

Dieter Hahn, de voormalige topman van het Duitse media-imperium Kirch, dreigt van de Deutsche Bank schadevergoeding van miljarden euro's te eisen. Aanleiding is de beroepszaak die Hahn gisteren heeft gewonnen tegen Rolf Breuer, de voormalige topman van de bank en nu president-commissaris. Die had in een vraaggesprek vier jaar geleden zich minachtend uitgelaten over de financiële toestand bij Kirch. Als Breuer dat niet had gedaan, was volgens Hahn het mediaconcern Kirch nu nog gezond geweest.

De Duitse rechter oordeelde gisteren dat Breuer als bankier zijn verplichtingen inderdaad had verzaakt. Over de hoogte van de vergoeding, naar verluidt ten hoogste 600 miljoen tot 1,5 miljard euro, zou verder geprocedeerd moeten worden.

Breuer leed eerder een nederlaag als president-commissaris van Deutsche Börse. Vorig jaar werd de beurs van Frankfurt door beleggers gedwongen zijn overnamepogingen van de Londense beurs te staken. Voorzitter Werner Seifert van Deutsche Börse moest aftreden en Breuers reputatie leed ernstige schade.