Televisie Overige Films

I Am Sam (Jessie Nelson, 2001, VS). Tweede film van Nelson gaat net als haar debuut Corrina, Corrina over opvoedingsdilemma's. Alleenstaande en verstandelijk achtergebleven vader (Sean Penn) wordt door de kinderbescherming uit de ouderlijke macht ontzet, omdat zijn intelligente dochter van zeven zich op school lijkt in te houden, uit angst slimmer te worden dan haar vader. Dat vráágt om het intrappen van open deuren zoals o.a. liefde is belangrijker dan intelligentie. Met Michelle Pfeiffer als een op cafeïne lopende advocate en Dianne Wiest als buurvrouw met pleinvrees. RTL5, 20.30-22.50u., met reclame.

Executive Decision (Stuart Baird, 1996, VS). Actiefilm. Steven Seagal entert een door terroristen gekaapt vliegtuig. SBS6, 20.30-23.20u., met Hart van Nederland.

Batman & Robin (Joel Schumacher, 1997, VS). In vierde Batman-film speelt George Clooney (na Michael Keaton en Val Kilmer) de “caped crusader'. Hij bestrijdt Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger) en de ecologische verleidster Poison Ivy (Uma Thurman) en wordt bijgestaan door Robin (Chris O'Donnell) en Batgirl (Alicia Silverstone). Voorgekookte filmhit moet het stellen zonder ironie of inspiratie. Veronica, 20.30-22.55u., met reclame.

Burglar (Hugh Wilson, 1987, VS). Komische misdaadfilm doet geen recht aan talent van Whoopi Goldberg. Inbreekster wordt ten onrechte van moord verdacht. BBC1, 0.40-2.25u.

Cet obscur Objet du Désir (Luis Buñuel, 1977, Fr/Sp). Zwanezang van Buñuel. Tegen decor van terroristische aanslagen koestert gefortuneerde Fernando Rey een liefde voor een jonge danseres die haar maagdelijkheid weigert te verkopen. De rol van deze Conchota wordt gespeeld door Carole Bouquet en Angelina Molina, die elkaar op willekeurige momenten afwisselen. ZDF, 0.40-2.20u., nagesynchroniseerd.