Televisie Film van de dag

Desperado. Robert Rodriguez had zich met El Mariachi in 1992 Hollywood binnengeschoten. Hij had die knal-boem-paf-steekfilm over een Mexicaanse gitaarspeler die wordt aangezien voor een scherpschutter voor $ 7.000 gemaakt en de filmstudio gooide er na een interne vertoning nog een paar honderdduizend bovenop om de film rijp voor de bioscoop te maken. De film was een succes en verdiende al dat geld tien keer terug. Een vervolg met groot budget van 7 miljoen dollar was onvermijdelijk. De mariachi uit deel 1, Carlos Gallardo, kreeg een kleinere rol en moest de heldenrol overlaten aan de Spaanse hartenbreker Antonio Banderas. Die rol bestaat wel weer uit “knallen en paffen' en uit het verleiden van het meisje van de gangsterbaas, Salma Hayek. Rodrigues heeft stijl, hoe leeg en zinloos ook. Hij kan de kleuren van de natuur betoveren en de bewegingen van de mens bevriezen en vloeibaar maken.

Desperado (Roberto Rodrigues, 1995, VS), Veronica, 22.55-0.50u.